4 horecatrends voor de gedekte tafel

4 horecatrends voor de gedekte tafel

Nog iedere dag komen er nieuwe restaurant bij, en vallen er ook helaas een aantal weg. Hiervoor zijn wel honderd redenen, maar stil staan en niet ondernemen, zullen de gasten ook buiten de deur blijven. Het is ( denk ik ) onmogelijk om met iedere trend mee te gaan, en hiermee in te spelen op de gasten. Toch wil ik je vandaag meenemen, naar een blog van mijn leverancier en inspiratie centrum in Utrecht. Specialist in tabletop & buffet en horeca presentatie. Laat je inspireren door 4 te gekke horecatrends van dit moment.

De trends voor de gedekte tafel in 2017? We kunnen al een tipje van de sluier voor jullie oplichten.

Het zit ons in de genen, wij bij Stylepoint zijn telkens op zoek naar nieuwe hippe en functionele artikelen en mogelijkheden, om onze klantenkring aangenaam mee te verrassen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent horecatrends staan wij in contact met trendsetting steden over de gehele wereld.

De nieuwste trends en artikelen zijn altijd als eerste te vinden in onze showroom van 450 m2 in Utrecht, maar onderstaand geven we alvast een paar trends voor volgend jaar prijs!
 

Trends in porselein

ReliëfHet presenteren van gerechten wordt steeds belangrijker. Een bord met reliëf zorgt voor een mooi contrast en heeft een natuurlijke uitstraling. In 2016 introduceerde wij een lijn van borden met reliëf. Allereerst keek men op van onze keus, maar inmiddels krijgen wij uit alle hoeken de vraag voor meer borden uit deze lijn en is de trend gezet.


De gast gaat steeds meer op de details letten en zal het waarderen als u dit ook doet. Daarnaast draagt de natuurlijk feel van een bord met reliëf bij aan de beleving van gasten met betrekking tot gezonder en natuurlijker eten. 

 Handgemaakt en natuurlijk


Back to basic is een trend die we in vele facetten van het leven terug zien komen. Natuurlijke,  handgemaakte producten worden gewaardeerd, vertellen een verhaal, stralen luxe uit en voelen puur aan. Perfect om je gerecht op te presenteren en hem net dat extraatje mee te  geven.

Zoals op de foto’s te zien is gaan we terug naar de natuur in presentatie en gerechten. The  Bluzone2go; een concept gebaseerd op voeding uit de blue zones van deze wereld, gezond  en puur natuur, mocht proefkoken op de borden met een schitterend resultaat. Ook de natuurlijke kleurstellingen in servies maken dat uw gerecht een nog luxer en natuurlijker gevoel krijgt. Denk hierbij aan graniet, bruin en grijs tinten, maar ook het parelmoer geeft die natuurlijke feel. Iets wat u in onze nieuwe lijn Q Authentic Raw zeker terug zal vinden!
 

PresentatieconceptHet presentatieconcept begon met artikelen van hout en RVS. Momenteel zijn artikelen in koper helemaal in. De trend van het presentatieconcept is dan ook nog lang niet  uitontwikkeld. Net zoals in porselein gaan we met het presentatieconcept steeds meer naar  het handgemaakt, natuurlijk en robuust.

 Ook zien we dat het ‘sharing’ principe steeds meer voeten aan de grond krijgt. Kleine  gerechten, of een grote plank vol hapjes, delen we met elkaar. Veel topchefs spelen hier al op in en wij gaan dan ook mooie items aanbieden die hier op aanhaken. Denk hierbij aan gegalvaniseerde emmertjes, dienbladen en bakjes of pannetjes van emaille.
 

Bamboo fibre – Het nieuwe melamine

Het meest milieuvriendelijke, mooie en sterke alternatief voor melamine. Bamboe is geheel biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot melamine en dus niet milieuverontreinigend.

Het is naar ons idee dan ook de perfecte milieuvriendelijke vervanger voor de gastronorm buffet bakken van melamine die nu erg veel worden gebruikt. Daarnaast heeft het een mooie en natuurlijk uitstraling.

 Op bovenstaande trends bouwen wij verder met onze nieuwe lijnen voor 2017. Er staan nog een hoop bijzondere items op stapel die we jullie gaan tonen op de Horecava in januari.

Nu alvast een sneak-peak en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de showroom en like onze Facebookpagina!

Onze showroom is de broedkamer voor nieuwe trends: Samples van over de hele wereld staan hier voor u, om alvast te bekijken. Uw inspraak en mening is voor ons van groot belang en daarom laten wij u de nieuwste producten graag zien. Daarnaast kunt u ook het huidige assortiment bekijken, voelen en combineren.

Fotocredits: TheBluzone2go

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden