5 lekkere BBQ sauzen maken

  • Geplaatst op
  • Door Niels
  • 0
5 lekkere BBQ sauzen maken

Omdat de zonnige dagen weer ons land bereikt hebben, gaan de meeste van ons weer lekker buiten koken. Lekker bbq'en op houtskool, gas of elektrisch, iedereen heeft wel een bbq staan. Het is natuurlijk lekker om zelf sauzen te maken. Vandaag hebben we 5 sauzen afgeleid van mayonaise, deze kan je eventueel ook zelf maken, maar om even snel 5 sauzen te zetten heb ik dat in dit geval niet gedaan.

Knoflooksaus

Ingredïenten

  • 5 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 10 sprietjes bieslook
  • Peper en Zout
  • 4 teentjes knoflook

Beredingswijze

Hak de 4 teentjes knoflook fijn ( of gebruik een knoflookpers ). Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Meng de bieslook met de knoflook door de mayonaise en voeg de yoghurt toe. Meng alles goed door elkaar met een garde en breng het op smaak met peper en zout.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Whiskey Cocktail saus

Ingredïenten

  • 5 el mayonaise
  • 2 el tomaten ketchup
  • 1 dl kookroom
  • Scheutje whiskey
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder

Beredingswijze

Voeg de paprikapoeder, het citroensap, kookroom, tomaten ketchup toe aan de mayonaise, en meng het met een garde in een schaaltje. Breng alles op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de wiskey naar eigen wens toe.
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Honing-Mosterdsaus

Ingredïenten

  • 5 el mayonaise
  • 1/2 el fijne mosterd
  • 1 el honing
  • 1/2 el gembersiroop
  • Peper en zout

Beredingswijze

Meng de mosterd, honing, en gembersiroop in een schaaltje met een garde. Voeg de peper en zout toe naar eigen smaak.
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gember- Kerriesaus

Ingredïenten

  • 5 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 dl kookroom
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Beredingswijze

Voeg de kerriepoeder, het citroensap, kookroom, gembersiroop toe aan de mayonaise, en meng het met een garde in een schaaltje. Breng alles op smaak met peper en zout.
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dille- Mosterdsaus

Ingredïenten

  • 5 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el yoghurt 
  • 3 takjes dille
  • Peper en zout

Beredingswijze

Snijd de dille fijn, en meng dit samen met de mosterd, yoghurt, door de mayonaise. Breng het sausje op smaak met peper en zout

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leuke saus en dipschaaltjes? Bekijk ze hier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden