5 lekkere BBQ sauzen maken
Knoflooksaus
Ingredïenten
- 5 el mayonaise
- 3 el yoghurt
- 10 sprietjes bieslook
- Peper en Zout
- 4 teentjes knoflook
Beredingswijze
Hak de 4 teentjes knoflook fijn ( of gebruik een knoflookpers ). Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Meng de bieslook met de knoflook door de mayonaise en voeg de yoghurt toe. Meng alles goed door elkaar met een garde en breng het op smaak met peper en zout.
Leuke saus en dipschaaltjes? Bekijk ze hier!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Whiskey Cocktail saus
Ingredïenten
- 5 el mayonaise
- 2 el tomaten ketchup
- 1 dl kookroom
- Scheutje whiskey
- 1 el citroensap
- Peper en zout
- 1 tl paprikapoeder
Beredingswijze
Voeg de paprikapoeder, het citroensap, kookroom, tomaten ketchup toe aan de mayonaise, en meng het met een garde in een schaaltje. Breng alles op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de wiskey naar eigen wens toe.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Honing-Mosterdsaus
Ingredïenten
- 5 el mayonaise
- 1/2 el fijne mosterd
- 1 el honing
- 1/2 el gembersiroop
- Peper en zout
Beredingswijze
Meng de mosterd, honing, en gembersiroop in een schaaltje met een garde. Voeg de peper en zout toe naar eigen smaak.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gember- Kerriesaus
Ingredïenten
- 5 el mayonaise
- 1 tl kerriepoeder
- 1 dl kookroom
- 1 el gembersiroop
- 1 el citroensap
- Peper en zout
Beredingswijze
Voeg de kerriepoeder, het citroensap, kookroom, gembersiroop toe aan de mayonaise, en meng het met een garde in een schaaltje. Breng alles op smaak met peper en zout.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dille- Mosterdsaus
Ingredïenten
- 5 el mayonaise
- 1 el grove mosterd
- 1 el yoghurt
- 3 takjes dille
- Peper en zout
Beredingswijze
Snijd de dille fijn, en meng dit samen met de mosterd, yoghurt, door de mayonaise. Breng het sausje op smaak met peper en zout