icon contactKlantenservice ( Bereikbaar tot 22:00 )
+31(0) 318-304 747
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Niels - Dinsdag 3 Januari 2023

    Hendi Rijstkoker - Professionele Rijststomer ( review )

    De nieuwe Hendi Rijstkoker 4,2 Liter is perfect voor de professionele chef en de hobby-kok thuis. Sinds enkele weken is deze nieuwe rijststomer leverbaar en de reacties zijn overweldigend. In dit nieuwe artikel ga ik je alles vertellen over deze nieuwe rijstkoker en licht ik de belangrijkste eigenschappen uit. Ik ging bij Hendi - Tools for chefs langs om alles te weten te komen over dit nieuwe model.

     

    Plus- en minpunten

      Binnenkant afgewerkt met een anti-aanbakcoating

      Voor tot wel 46 porties gekookte rijst

      Handvat werkt ook als dekselhouder

       Gemaakt van duurzaam aluminium, gemakkelijk schoon te maken

       Compleet geleverd met maatbeker ( 180ml ) en rijstlepel

      Alle onderdelen dienen met de hand afgewassen te worden

     

    Eerste indruk

    Wat meteen opvalt aan de hendi rijstkoker is hoe compact en simpel hij eruitziet. Het eenvoudige bedieningspaneel aan de voorzijde is duidelijk afleesbaar en te bedienen. De deksel is erg sterk en voorzien van een grote handgreep. Het apparaat is ook gemakkelijk te verplaatsen door de handgrepen welke zijn bevestigd aan de zijkanten. In de doos zit ook een handleiding welke geschreven is in 8 talen. In de gebruiksaanwijzing staat hoe de rijstkoker veilig gebruik kan worden, maar ook kunt je hier tips in lezen voor het reinigen en onderhouden van het apparaat. De rijstkoker is stekkerklaar en kan direct gebruikt worden.

     

    Omschrijving van de Hendi Rijstkoker 240441

    Met deze rijstkoker van Hendi kook je altijd de perfecte rijst voor uw gerechten. Met een inhoud van 4,2 liter kook je hier per sessie ongeveer 46 porties rijst in. Na het kookproces schakelt de koker automatisch over naar de warmhoudfunctie. Hierdoor wordt de rijst nog enkele tijd warm gehouden.

    De Hendi Rijstkoker is gemaakt uit hoogwaardige materialen. De binnenpan waar de rijst in gekookt word is gemaakt van aluminium met een anti-aanbakcoating. Het aluminium zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en de anti-aanbaklaag voorkomt het aanbakken van de rijst.

    Met de handgrepen aan beide zijden kunt u de rijstkoker eenvoudig en veilig verplaatsen. De stevige deksel kunt u aan de handgrepen plaatsen. Zo heeft u de deksel altijd binnen handbereik. Tot slot wordt de rijstkoker compleet geleverd met maatbeker ( 180ml ) en rijstlepel.

     

    Rijst koken met de Hendi Rijstkoker

    • Stap 1 - Meet de gewenste hoeveelheid rijst af met de maatbeker.
    • Stap 2 - Was de rijst in een andere kom totdat het water relatief helder blijft. Zemelen kunnen gekookte rijst een onaangename geur geven. Was rijst grondig en snel om de zemelen effectief te verwijderen.
    • Stap 3 - Veeg de pan droog en plaats de pan in de rijstkoker. Zorg ervoor dat de pan direct in contact staat met de verwarmingsplaat door de pan licht van rechts naar links te draaien tot de pan goed past. ( Veeg de buitenkant van de pan droog voor gebruik. Een natte pan kan een krakend geluid veroorzaken tijdens het koken en kan leiden tot schade aan het apparaat. )
    • Stap 4 - Steek het netsnoer in de rijstkoker en sluit het daarna aan op het stopcontact. Druk de schakelaar in. Het rode indicatielampje ‘rijst koken’ zal oplichten om de start van het kookproces aan te geven
    • Stap 5 - De schakelaar zal omhoog komen als het kookproces is voltooid. Het indicatielampje ‘warm houden’ zal oplichten om aan te geven dat de warmhoudfunctie is gestart.
    • Stap 6 - Nadat de schakelaar omhoog is gekomen, kunt de rijst indien gewenst stomen door het deksel minimaal 15 minuten gesloten te houden. De rijst zal nu luchtiger zijn.
    • Stap 7 - Schep en meng de rijst goed met behulp van de meegeleverde lepel of een houten of plastic lepel. Gebruik geen metalen lepel.
    • Stap 8 - Sluit het deksel nadat u wat rijst uit de pan heeft gepakt, zodat de rijst warm blijft. Als u wilt dat de rijst een beetje afkoelt, open het deksel dan en trek de stekker uit het stopcontact. De rijst zal nu afkoelen in de binnenpan.

     

    Let op! Overschrijd de capaciteitsmarkering in de binnenpan niet bij het vullen van rijst en water. Dit om lekkage en morsen te voorkomen.

    Opmerking: De markering geeft aan hoeveel water er in verhouding tot het aantal kopjes rijst moet worden toegevoegd. Bijv. als u 20 kopjes (of 3,6L) rijst in de binnenpan doet, vul de pan dan
    met water tot aan de markering “20”. Als u meer of minder rijst gebruikt, vul het water dan volgens de markeringen in de binnenpan.

     

    Koken en warmhouden

    Na het kookproces schakelt de rijstkoker in op de warmhoudfunctie. Hierdoor blijft de rijst nog enige tijd warm. Het warmhouden van gekookte rijst met behulp
    van de ‘Warmhoudfunctie’ voor meer dan 5 uur kan verkleuring of een onaangename geur veroorzaken. Hoe eerder de rijst wordt geserveerd hoe beter de rijst zal smaken.

    Minimum hoeveelheid rijst om warm te houden

    Er is een minimum hoeveelheid rijst om warm te houden houden als u de ‘Warmhoudfunctie’
    gebruikt. Zorg ervoor dat u minimaal 4 volle maatbekers ongekookte of 6 volle maatbekers gekookte rijst in de pan doet.

    Tips

    • Om een droog, verkleurd effect en een onaangename geur van de gekookte rijst te voorkomen na het opdienen, houdt u de deksel goed op de pan.
    • Laat geen rijstlepel of andere keukenaccessoires in de pan, ook niet bij de ‘Warmhoudfunctie’.
    • Gebruik de ‘Warmhoudfunctie’ niet om overgebleven koude rijst op te warmen.

     

    Lichtgewicht, draagbaar en stil

    Omdat de rijstkoker maar 4,8 kg weegt is hij makkelijk te dragen. Til hem op aan het handvatten en neem hem overal mee naartoe. Perfect voor bufetten,cateringen en evenementen. Daarnaast is de rijstkoker erg stil. Zo heeft u geen last van vervelend gezoem.

     

    CE-markering

    In de Hendi rijstkoker kan je zonder problemen uw rijst bereiden en warmhouden. Het product heeft namelijk een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid en prestatie. Het product is dus helemaal veilig in gebruik.

     

    Altijd meegeleverd

    • Handleiding
    • Deksel met handgreep
    • Rijstlepel
    • Maatbeker (180 ml )
    • Binnenpan

     

    Garantie

    De garantie van de Hendi rijstkoker is 2 jaar na aankoop.

     

    Hendi - Tools for Chefs

    Al 90 jaar is Hendi dé leverancier voor professionele horeca apparatuur, keukengerei en horeca benodigdheden. Hendi is door de jaren heen geliefd geworden bij zowel de professionele chefs als bij de hobby-kok thuis. Hendi producten worden voor een groot deel ontwikkeld en ontworpen in eigen beheer. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit. Inmiddels is Hendi uitgegroeid tot een internationale merk met een groot assortiment horeca artikelen.

    Bekijk alle artikelen van Hendi bij Veluw Horeca Groothandel.

     

    Conclusie

    De Hendi Rijstkoker 240441 - 4,2 Liter - is een echte krachtpatser die bijzonder geschikt is voor liefhebbers van rijst en chefs. Dankzij de hoogwaardige afwerking, technische eigenschappen en het design leent deze rijstkoker zich uitstekend voor het gebruik in de professionele keuken maar ook voor de hobby-kok thuis. Zoals we gewend zijn van Hendi - Tools for chefs is ook dit apparaat tot in de puntjes verzorgd.

     

    Hendi Rijstkoker Kopen?

    In de webshop van Veluw Horeca Groothandel besteld u eenvoudig en veilig de Hendi rijstkoker 240441 online. Zoekt u toch een ander soort rijstkoker? Bekijk dan eens onze andere modellen rijstkokers in de webshop. Naast de rijstkokers kunt bij ons terecht voor ander horeca apparatuur en keukengerei.

     

    Blijf geïnspireerd!

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen