Veluw Horeca Blog >> Je terras lente klaar maken

Veluw Horeca Blog >> Je terras lente klaar maken

Nu we alle grote feestdagen weer achter de rug hebben, en alle nieuwjaarsborrels, kunnen we de focus weer gaan lekker op de lente en zomer! Voor de meeste bedrijven zal dit weer één van de drukste periodes worden van het jaar, maar ben jij er al op voorbereid?

5 Tips voor een goed terras


- Begin alvast met het opruimen van het terras, vegen, even de vloer afspuiten wat leuke voorjaarsplantjes op tafel, doen al wonderen.

- Een stoepbord, met een leuke aanbieding, of een leuke tekst bijv. ( Krijg de eerste zonnestralen gratis op ons terras! ) zal de gasten naar jouw zaak brengen en niet naar de buren.

- Zorg voor goed meubilair, zo blijven de gasten, wanneer zij, zich helemaal op hun gemak voelen, met een kopje koffie, langer zitten, en nemen ze zeker iets van de menukaart.

- Een leuke flyer op tafel, een borrelkaart, of misschien wel een actie voor een high-tea. Zullen je gasten kunnen waarderen. Als je niks doet, en nergens aan mee doet, zullen de gasten hier ook geen gebruik van kunnen maken.

- Zorg ervoor dat iedere dag het terras netjes recht staat, en start klaar is voor als het plotseling mooi weer word. 

EXTRA TIP 

Verplaats je eens in je eigen gasten, en loop zelf als toerist even langs je eigen terras, en stel dan de vraag aan je zelf? Waarom je bij jou moeten gaan lunchen, borrelen, of dineren?


Sfeervol terras creëren

Elk terras is anders, en heeft zijn charme, maar om jouw terras een extra sfeer te geven, is daar niet heel veel voor nodig. Extra service geven aan de gasten, en een prettige sfeer creëren kost niks. Heb je wel een ( klein ) budget, en wil je nog meer voor je gasten kunnen betekenen? Met een paar euro, zal je zeker meer omzet kunnen genereren. Denk bijvoorbeeld aan:

- Kaarsjes op tafel
- plantje op tafel
- Plaids / dekens over de stoelen
- Verwarmd terras
- Windschermen
- Zonnescherm
- Goed meubilair
- Reclame en Stoepborden
- Iets voor de kids?
- Peper en zoutsetje
- flyers/menukaarten

Eigenlijk kan je het zo gek maken als je zelf wilt, maar te veel ( afhankelijk van jou concept ) is in de meeste gevallen ook niet goed! Kijk zelf eens goed naar je eigen zaak, en verplaats je in jouw gasten, wat zij van jou, je team, en de zaak verwachten.

Ik hoop dat ik met dit blog, jou een beetje inspiratie heb kunnen overbrengen. En nogmaals, maak jouw bedrijf uniek samen met je team, en niks doen.... is niks verkopen, want uit eindelijk willen we allemaal dat de gasten afgerekend en met een fijn gevoel, nog meerdere malen terugkomen.

Heb je zelf tips? of ervaringen, en wil je dit met ons, en andere lezers, en mede ondernemers delen? Laat dan gerust een bericht hieronder achter in de comments.Succes!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden