Veluw Horeca Blog >> Vrijdag-Middag-Borrel

Veluw Horeca Blog >> Vrijdag-Middag-Borrel

Hoe is de Vrijdagmiddag borrel ontstaan? Waarom houden we deze borrel? En waarom is dit op Vrijdagmiddag? Dit waren enkele vragen die ik me afvroeg, toen ik laatst bij een bedrijf kwam, waar het personeel op Vrijdagmiddag met elkaar een drankje zaten te doen. Heeft dit effect op het '' werk ''? Lees snel verder.

Hoe is de vrijdagmiddagborrel onstaan?

Al jarenlang worden er in het Nederlandse bedrijfsleven een borrel gedronken op de Vrijdagmiddag, vaak is dit in samenhang van een werkoverleg. Even informeel met elkaar de week bespreken, en wat de komende week te wachten staat, uiteraard met een klein hapje en een drankje.

In de Nederlandse horeca komt het vaak voor dat het personeel, na sluitingstijd even een drankje doet aan de bar. Hier komt de Vrijdagmiddag eigenlijk zelden voor.

 

Even wat feitjes?

Na wat googlen over de '' Vrijdagmiddagborrel''die ook vaak word afgeskort door de Vrijmibo, kwam ik het volgende tegen:

  •  In 33% van de bedrijven in Nederland is alcohol beschikbaar (bijvoorbeeld in de koelkast of tijdens een informele borrel).
  • In 10% van de bedrijven in Nederland is alcohol te koop.
  • 4,2% van de werkenden drinkt wel eens alcohol vlak voor of tijdens werktijd.
  • 10,5% van de werkenden drinkt een of meer keer per week alcohol aansluitend op de werktijd, als men nog naar huis moet.
  • 21% van de beroepsbevolking drinkt meer dan goed is voor de gezondheid. Hiervan heeft 5% een serieus probleem met alcohol.
Ook las ik in dit onderzoek van de vnn, dat nog steeds een groot aantal van de werknemers met een slokje te veel op, weer achter het stuur kruipt, en naar huis gaat. Slechts 22% van alle bedrijven die deze borrel of andere borrels organiseren, hebben hiervoor regels opgesteld.Maak gebruik van deze ( informele ) traditie!

Het is dé perfecte manier om je weekend in te luiden, en daarnaast bouw je ook nog eens een sterke band op met je collega's. De Vrijdag-middag-borrel kan zich snel resulteren, doormiddal van overleggen met je collega's over nieuwe plannen, ideeën en hoe jij in het bedrijf staat.

Het is wel belangrijk dat je niet continu met werk bezig blijft tijdens deze borrel. Zo zal de band met je collega's en werkgevers enorm groeien.

Hoe ziet jouw Vrijmibo eruit?

Ik ben benieuwd of ze bij jou op het werk een Vrijdagmiddagborrel of misschien een andere borrel organiseren, of misschien gebeurd dit wel na een lange vergadering. Deel je ervaringen met ons onderaan deze pagina in de reacties, en wie weet komen we een keer langs! Uiteraard met een hapje en een drankje!
 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden