Zelf groene pesto maken

  • Geplaatst op
  • Door Niels van Veluw
  • 0
Zelf groene pesto maken

Een handig basisrecept van veluw horeca om zelf heerlijke verse groene pesto te maken, zeer gemakkelijk dus iedereen kan uit de voeten.

Ingrediënten:

100 gram verse basilicum
2 teentjes knoflook
40 gram pijnboompitten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Peper en Zout
Olijfolie ( extra vergine)

Bereidingswijze:

1. Pureer de ingrediënten ( zonder de olijfolie en peper en zout ) in een keukenmachine of evt. met een staafmixer.
2. Voeg druppelgewijs een fijne straal olijfolie toe als de keukenmixer nog aan staat.
3. Hoe meer olijfolie je gebruikt, hoe dunner de pesto ( kies zelf je gewenste dikte )
4. Breng de pesto op smaak met peper en zout, uiteraard ook naar gewenste smaak.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden