5 tips om horeca personeel te werven

5 tips om horeca personeel te werven

Zoals iedereen nu ongeveer al weet is er een enorm te kort aan vakkundig horeca personeel. Zowel in de hotelbranche, als in de restaurants en cafés. Hoe zorgt u als horeca ondernemer dat zij toch voor uw bedrijf kiezen? Met deze tips helpen wij u een klein handje op weg naar succes.

Handige tips om horeca personeel te werven

 

Tip 1

Dagelijks flitsen er allerlei vacatures voorbij op internet, social media, kranten en zelfs langs de weg. Waarom zou de nieuwe medewerker nou voor uw bedrijf kiezen? Door de mooie advertentie? Door de lekker makende teksten? Daar geloven wij niet zo zeer in....

Om onderscheidend voor de dag te komen geven wij u deze tip mee;

Laat door middel van een video aan uw toekomstige werknemer zien wat zij/hij hem te wachten komt staan. Een kleine rondleiding door de zaak... De nieuwe werkplek... De taken... Betrek uw nieuwe personeelslid gastvrij bij uw bedrijf. Dat doet u toch ook met de gasten?

 

Tip 2

Biedt uw nieuwe werknemer kansen. Bijvoorbeeld in de vorm van opleidingen en cursussen. U zou kunnen overleggen om dit voor hem/haar te bekostigen in ruil voor een dienstverband van een termijn.

 

Tip 3

Naast het harde werken in de horeca is ontspanning ook erg belangrijk op fit te blijven. Biedt een extraatje mogelijkheid aan om op de kosten van de zaak te kunnen sporten. Zo blijven u personeelsleden ook fit en energiek. Samen met een collega sporten zorgt ook voor een relatie tussen uw medewerkers.

 

Tip 4

Een euro meer of een compliment?

Dat de lonen in de horeca onder het gemiddelde liggen weet iedereen. Voor het geld zal niemand kiezen voor de horecabranche. Wel voor het prachtige vak. Complimenten zijn goud waard. Betrek uw medewerkers bij uw bedrijf.. en groei samen verder. Een onverwachts extra fooitje ( en dat hoeft helemaal niet veel te zijn ) zal zeker in de gedachten blijven.

 

Tip 5

Het moet maar eens afgelopen zijn met de snelle hap als personeelseten... toch? Ga met uw mensen om zoals u dat ook zou doen met u gasten. Een nette personeelsruimte, en een lekker bordje eten is daarom ook erg belangrijk. Gelijk een goed moment om uw medewerker een compliment te geven.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden