• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Perfect Biertje Tappen?

 
Het is natuurlijk het allermooiste op een perfect biertje te serveren, maar hier komt nog wel het een en ander bijkijken. Met een paar handige tips en trics tap jij vandaag nog een goed biertje! Succes.Stap 1

Een perfect glas bier begint met een schoon en kristalhelder glas, zonder oneffenheden. Iedere kleine ongerechtigheid, hoe klein dan ook zorgt voor afbreuk van het eindresultaat.

Stap 2

Spoel het glas schoon met koud water. ( gebruik van glazenspoelborstels, is aan te raden ).
Met glazenreiniger in het water, maak je glazen ook vetvrij, voor volgend gebruik.

Stap 3

Houd het glas schuin en net onder het uiteinde van de tapkraan. De juiste afstand en de hoek zijn afhankelijkvan de druk op het bier, maar het is in iedergeval belangrijk dat het bier in een draaiende beweging het glas inkomt, wat zorgt voor schuim, maar niet te veel. 

Stap 4

Open de tapkraan met een snelle beweging en vul het glas tot aan de schuine rand zoals beschreven staat in stap 3. Dit is een kwestie van veel oefenen.

Stap 5

Zodra het bier de rand heeft bereikt, draai dan de tapkraan snel dicht. Draai direct het glas recht en haal het weg onder de nadruppelde tapkraan. Laat het gevulde glas even op de lekbak staat totdat het schuim niet meer over de rand van het glas loopt.

Stap 6

Houd met een plastic bierafschuimer het overtolle schuim weg in een snelle beweging, zodat de schuimkraag gelijk is met het glas. Je kunt het glas nog even een tikje geven op de lekbak, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier.