Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Voedseldrogers

  Met een voedseldroger of droogoven heeft u de mogelijkheid om fruit, groenten, kruiden, vlees en vis te drogen en voor een langere tijd te bewaren op kamertemperatuur. Vitaminen en mineralen blijven behouden. Bekijk de collectie voedseldroger online. Toon meer

  Merken

  Kies uw prijs

  -
  3 Producten

  Als Chef-kok of hobbykok zit u niet stil, u bent altijd bezig met het verbeteren van uw recepturen. Met een voedseldroger kunt u nieuwe gerechten creëren voor op de menukaart of voor in de keuken thuis. Misschien bent u er al bekend mee, of zag u laatst op tv of internet een voedseldroger voorbij komen. Met de collectie welke wij aanbieden kan iedereen direct aan de slag in de keuken. Je hoeft hier echt geen professional voor te zijn. Hieronder vindt u alle handige informatie, tips en trucs welke u kunt gebruiken voor een verbluffend resultaat.


  Wat is een voedseldroger?

  Een voedseldroger is een keukenapparaat wat vocht onttrekt uit voedsel. Hierdoor heeft u een gedroogd product welke u langer kunt bewaren. Bekende producten welke vaak gedroogd worden zijn fruit, groente, kruiden, maar ook vlees en vis. Traditioneel wordt voedsel gedroogd in de buitenlucht door de zon en wind. In Nederland zijn we afhankelijk van veel verschillende weersinvloeden en is dit niet altijd mogelijk. Daarom biedt een voedseldroger de oplossing om dit klimaat na te bootsen. Een voordeel van dit apparaat, welke ook vaak een ''droogoven'' wordt genoemd, is dat u zelf het gewenste klimaat kan instellen door middel van de temperatuur. Daarnaast blijven de producten ook hygiënisch afgesloten.


  Welke soorten voedseldrogers zijn er verkrijgbaar

  Zoals de naam van het product al zegt doet ieder apparaat ook wat die moet doen. Voedsel drogen... De verschillen zitten dan ook in de capaciteit van de droogoven. Gaat u af en toe in de keuken wat producten drogen? Dan kunt u met een klein model perfect uit de voeten. Dit scheelt dan ten opzichte van een grote oven, in energie verbruik en ruimte in de keuken. Bent u een professioneel en wilt u dagelijks grotere hoeveelheden ingrediënten drogen. Dan heeft u een wat krachtiger machine nodig om deze klus te klaren. 

  Het internet staat tegenwoordig vol met verschillende soorten voedseldrogers. Uiteenlopend in allerlei formaten, vormen, capaciteiten en merken. Ieder apparaat heeft zijn eigen voor- en nadelen. We raden dan ook aan om voor dat u een voedseldroger koopt, om eerst een lijstje te maken met de volgende punten:

  • Wat voor voedsel wil ik gaan drogen?
  • Hoeveel voedsel ga ik drogen?
  • Op welke temperatuur ga ik dit doen?
  • Hoe vaak? één keer in de week, of misschien dagelijks
  • Heb ik de ruimte in de keuken om het apparaat te plaatsen.

  Dit zijn enkele belangrijke punten welke u voor af mee kunt nemen bij de aanschaf van het apparaat. Onze specialisten van de voedseldroger afdeling hebben voor u bij ieder artikel een handige omschrijving geplaatst. Ook vindt u hier handige informatie en specificaties van het product. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan even contact op met onze specialisten. Zij kunnen u hier alles over vertellen.


  Uitleg: Hoe gebruik ik een voedseldroger?

  De bediening is heel eenvoudig zodat iedereen de lekkerste ingrediënten kan drogen.

  Stap 1

  Plaats het apparaat op een horizontale, stabiele vuurvast oppervlak. Een rvs werkbank is geen probleem.

  Stap 2

  Neem de roosters uit de droger en verdeel hier de gewenste producten op. Een gelijkmatige verdeling zorgt voor een gelijkmatig droogproces. Zorg ervoor dat de producten elkaar niet bedekken zodat de ventilatie optimaal zijn werk kan doen. Het beste kunt u tussen ieder stukje een paar centimeter vrijhouden.

  Stap 3

  Verwijder eventuele lege roosters uit het apparaat en verdeel de volle roosters in de machine. Let er bij het plaatsen van de roosters op dat de roosters goed zijn uitgelijnd met de zijwand.

  Stap 4

  Controleer of alle onderdelen correct zijn geplaatst en sluit de deur. De machine kan nu worden aangezet en de gewenste duur en temperatuur kan worden ingesteld.

  Stap 5

  Als het droogproces is voltooid kunt u de machine uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen.

  Stap 6

  Reinig de voedseldroger met lauw warm water, een zachte doek en een klein beetje milde schoonmaakreiniger. Droog alle onderdelen voor u de machine opbergt of weer wilt gaan gebruiken. Tip! Gebruik nooit agressieve, bijtende en schurende middelen. Deze kunnen uw apparaat beschadigen.

  Belangrijk! om nog even vooraf te weten: Het apparaat mag maximaal 20 uur worden gebruikt. Trek daarna de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat minimaal 2 uur afkoelen. Hierna kunt u deze weer gebruiken.


  Tips voor het gebruik

  De droogtijd zal variëren afhankelijk van de volgende factoren:

  • Dikte van de stukjes of plakjes.
  • Het aantal roosters met te drogen voedsel.
  • De inhoud van het te drogen voedsel.
  • Vochtigheid van de omgeving.
  • Uw persoonlijk voorkeur voor het drogen van verschillende soorten voedsel.

  Extra Tips

  • Kijk regelmatig door de transparante deur om de toestand van het voedsel te controleren (bijv. elk uur) en het proces te controleren.
  • Noteer de droogtijd met het gewenste resultaat voor de toekomst.
  • Voorbewerkt voedsel geeft de beste resultaten.
  • Bewaar het voedsel op de juiste manier om kwaliteit en voedingsstoffen te behouden.
  • Werk altijd volgens de HACCP richtlijnen om te voorkomen dat het voedsel besmet raakt met schadelijke bacteriën.

  Temperatuurbereik van een voedseldroger

  De voedseldrogers welke wij in onze collectie hebben kunnen handmatig worden ingesteld op een temperatuur tussen de 35°C - 70°C. De professionele droogovens hebben een temperatuurbereik tot 75°C. Afhankelijk van het product welke u gaat drogen kunt u hier de temperatuur van instellen. Het is handig om zelf een lijstje te maken met de duur, temperatuur en het product zodat u deze de volgende ronde er weer bij kunt pakken.


  Wat kan ik drogen met een voedseldroger?

  Groente & Fruit

  De bekendste producten welke er worden gedroogd zijn groente, fruit, kruiden, vlees en vis. Denk bijvoorbeeld eens aan dadels en vijgen. Vaak eten we deze alleen maar gedroogd. Van plakjes aardbeien kunt u weer heerlijke chips maken voor op een dessert als garnering, of door de yoghurt. Eigengemaakte krenten en rozijnen van druiven, of paddenstoelen om hier later een soep of saus van te maken. Ook veel bekende fruitsoorten zijn pruimen, abrikozen, cranberry's, appeltjes, besjes, bananen en nog vele andere soorten. U kunt natuurlijk ook inspelen op het seizoen. In de zomermaanden hebben we natuurlijk weer ander fruit dan in de winter. Ook de gerechten op de menukaart kunt u hier perfect op afstemmen.

  Kruiden

  Heeft u zelf een moestuintje of een stukje grond naast uw restaurant? Er is dan niets lekkerder om zelf uw eigen kruiden te drogen. Alle soorten kruiden kunt u drogen. Bekende kruiden zijn o.a. peterselie, thijm, rozemarijn, salie, laurier, munt, citroenmelisse, oregano, enzovoorts. Mix verschillende kruiden met elkaar om zelf uw eigen verse gedroogde kruidenmix te maken.

  Vlees & Vis

  Vlees en vis drogen wordt ook steeds populairder. Misschien is vis nog geheel voor u onbekend maar als voorbeeld kent u misschien wel stokvis. Dit is een gedroogde kabeljauwfilet welke vroeger al door de Vikingen werd gedroogd op stokken. Gedroogde worst hebben we allemaal wel eens op en hier zijn dan ook honderden variaties mee te bereiden. Tevens kunt u bij uw food leverancier of voor de hobby-kok thuis in de supermarkt plakjes ham kopen ( kies hiervoor bijvoorbeeld serranoham ) Na het drogen hiervan heeft u een topproduct met een heerlijke smaak. Tip! met deze chips kunt u gerechten een unieke smaakvolle presentatie geven. Uiteraard ook erg lekker voor bij de borrel.

  Hieronder komt u straks nog een lijst tegen met welke temperaturen u kunt gebruiken voor welk product. Hier vindt u nog tientallen ingrediënten welke u kunt gebruiken.


  Stappenplan voor het eerste gebruik

  Stap 1

  Neem het apparaat voorzichtig uit de verpakking en verwijder alle verpakkingsmaterialen. Zorg ervoor dat er geen vuil van de verpakking achter blijft op het apparaat.

  Stap 2

  Controleer of het apparaat niet is beschadigd tijdens het transport. In geval van schade, neem dan direct contact op met de klantenservice van Veluw Horeca en gebruik het apparaat NIET. Controleer gelijk of er geen onderdelen ontbreken zoals; (roosters, deur, gaas, opvangbak etc.).

  Stap 3

  Om hygiënisch te kunnen werken reinigt u vooraf alle onderdelen met lauw warm water, een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. De motoronderdelen hoeven niet schoongemaakt te worden. Zorg ervoor dat alle onderdelen van het apparaat volledig droog zijn voor u de machine aanzet.

  Stap 4

  Het apparaat kan nu op de gewenste plek worden geplaatst. Zorg er hierbij voor dat deze waterpas en stabiel staat op een vuurvast oppervlakte. Houd een afstand van 15cm rondom het apparaat vrij voor voldoende ventilatie.

  Stap 5

  Nadat u de bovenstaande stappen gevolgd heeft kan de machine worden aangezet. Let op! voor het eerste gebruik moet deze 30 minuten worden ingeschakeld. Het kan voorkomen dat er bij de eerste paar keer wat rook en geur vrijkomt, dit is normaal. In de doos sturen wij ook nog een handleiding mee. Deze kunt u ten alle tijden nog inzien. Bewaar deze dus goed.


  Droogtijden tabel van voedsel

  Onze voedseldroger specialisten hebben voor u een droogtijden tabel samengesteld. Zo heeft u altijd een indicatie bij de hand als u aan de slag gaat in de keuken. De aangegeven droogtijden zijn slechts richtlijnen. Het kan per sessie verschillen door de grootte, type, en vochtgehalte van het product. We raden dan ook aan om regelmatig de bereiding te controleren. Dit kan heel eenvoudig door de transparante deur.

  Download gratis droogtijden tabel voedseldroger

  Droogtijden voedseldroger tabel


  Hendi Voedseldroger Kopen

  De populairste en best verkochte modellen uit onze collectie, zijn de voedseldrogers van de Hendi. Deze zijn onderverdeeld in twee type. De serie kitchen line is geschikt voor klein gebruik en voor in de keuken thuis. Ideaal wanneer u af en toe eens voedsel wilt gaan drogen. Voor in de professionele keuken zijn de voedseldrogers kitchen line de geschikte machines. Deze hebben meer vermogen en grotere capaciteit.


  Hendi Voedseldroger Kitchen Line 6 Trays

  • Compleet met 6 roosters ( 33x30,5cm )
  • Temperatuur instelbaar van 35° tot 70°C
  • Met gratis droogtijden tabel

  Hendi Voedseldroger Kitchen Line met 6 Trays

  Meer inspiratie nodig?

  Hendi Voedseldroger Kitchen Line 6-tray


  Hendi Voedseldroger Kitchen Line 9 Trays

  • Compleet met 9 roosters ( 33x30,5cm )
  • Temperatuur instelbaar van 35° tot 70°C
  • Met gratis droogtijden tabel

  Hendi Voedseldroger Kitchen Line met 9 Trays

  Meer inspiratie nodig?

  Hendi Voedseldroger Kitchen Line 9-tray


  Hendi Voedseldroger Profi Line 6 Trays

  • Compleet met 6 roosters ( 33x30,5cm )
  • Temperatuur instelbaar van 35° tot 75°C
  • Met gratis droogtijden tabel

  Hendi Voedseldroger Profi Line met 6 Trays

  Meer inspiratie nodig?

  Hendi Voedseldroger Kitchen Line 9-tray


  Hendi Voedseldroger Profi Line 10 Trays

  • Compleet met 10 roosters ( 40x39,5cm )
  • Temperatuur instelbaar van 35° tot 75°C
  • Met gratis droogtijden tabel

  Hendi Voedseldroger Profi Line met 10 Trays

  Meer inspiratie nodig?

  Hendi Voedseldroger Profi Line 10-tray


  Video: Hendi Voedseldroger Kitchen Line

  Bekijk de video en ontdek de vele mogelijkheden van deze Hendi Voedseldroger Kitchen Line


  Video: Hendi Voedseldroger Profi Line

  Bekijk de video en ontdek de vele mogelijkheden van deze Hendi Voedseldroger Profi Line

   

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen