icon contactKlantenservice ( Bereikbaar tot 22:00 )
+31(0) 318-304 747
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Niels van Veluw - Woensdag 20 April 2016

    Blog: 5 Tips voor een geslaagde Koningsdag

    #1 Zorg voor voldoende voorraad

    U heeft alles geregeld, uw barretje staat klaar op het terras en het word steeds drukker. Opeens bedenkt u zich dat uw plastic bekers op zijn, een gemiste kans, want bij ieder drankje mist u omzet. Een tip van ons is om afspraken met de leverancier te maken. Stel u koopt 10 dozen bekers, en uiteindelijk heeft u er aan 5 genoeg gehad, met een afspraak kunt u bijvoorbeeld de overige 5 retouren. Ideaal, en u blijft niet met voorraad zitten.
    Zorg ervoor dat u van alles voldoende op voorraad heeft, van koffie en thee, tot serviesgoed, en food. En natuurlijk voldoende bier, want met een voorspeld matig zonnetje, zal dit vast en zeker de hardloper worden.

    #2 Gooi de tent open, ookal doet u niks aan Koningsdag

    Uw bedrijf zit niet in een grote stad, of uw bedrijf heeft geen klasse om helemaal om te gaan in de oranje sfeer. Ga dan juist open, er zijn altijd gasten die de rust op zoeken, of toch graag even een bordje eten willen. Er zijn genoeg hamburgers en friet kramen, maar de gasten zullen hun bekande gerechten in uw zaak, ook zeker deze dag niet willen overslaan.

    #3 Wees voorbereid op drukte

    Het word vanzelf druk, als de gast ziet dat u alles voor elkaar heeft, en een gezellige sfeer creeert, dat kan u natuurlijk niet alleen, en daarom is het belangrijk om voor voldoende personeel te zorgen. Het is natuurlijk ideaal, wanneer u voldoende partimers op de vloer heeft staan, deze kunt u wanneer het onverwacht rustig word, weer naar huis sturen.

    Gasten willen op een dag zoals Koningsdag, niet lang wachten maar direct 2 bier in de handen hebben, een goede kans om hier gebruik van te maken, maar dan heeft u wel voloende personeel nodig.

    Een strakke planning is erg handig voor de ochtend, middag, avond en nacht. Zo weet u en uw personeel wat u en hen te wachten staat. 

    #4 Enterainment, erg belangrijk

    Een muziekje, een band, een artiest etc. Niks doen is achteruit gaan, en uw gasten zullen een tentje verder gaan staan. Voor de gemiddelde horeca ondernemer iets, wat ergens op een notitieblaadje aan het bureau is geplakt, maar het is zeker de moeite waard, om uw gasten te entertainen.
    Denk aan alle doelgroepen, ouderen, jongeren, en natuurlijk de kids. Een springkussen, een tafel met kleurpotloodlootjes, warme knakworstjes, en een karaf limonade en de kinderen hoor je niet meer. Zo kunnen de ouders lekker een hapje en drankje nuttigen met familie en vrienden, en zij zullen zeker niet binnen 30 min de zaak weer verlaten.

    #5 De challange

    Alles is voor elkaar, en de 27e is aangebroken. Zodra u de Mise & Place klaar heeft staan, en uw personeel geinstrueerd is, is het een leuk en vooral voor u een goed idee, om iets met u personeel te doen. Maak een wedstrijd wie het meest verkoopt, en hou dit bij in uw kassa, of memobord. Uw personeel zal harder werken om de beloning ( die er dan tegenover staat ) te krijgen. U motiveert zo uw team, en zij zullen het zeker waarderen, en u zult meer omzet genereren.
     

    Namens team Veluw Horeca een gezellige en feestelijke Koningsdag gewenst.

    Hoe bereid u zich voor op Koningsdag? Deel je tip in de comments!


    Blijf geïnspireerd!

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen