Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Niels - Vrijdag 29 Juni 2020

  Uw bedrijf desinfecteren: hoe schoon is schoon?

  In deze onzekere tijden maken restauranteigenaren, chef-koks en andere werknemers in de foodservice- en eetindustrie zich meer dan ooit zorgen over de netheid van hun werkomgeving. Maar hoe schoon is schoon eigenlijk? Hoewel de ene term gewoonlijk wordt gebruikt in ruil voor een andere, is er bij het handhaven van professionele normen voor reinheid een gemeten verschil tussen reinigen, ontsmetten en desinfecteren. Lees verder voor meer informatie over de verschillende niveaus van schoonmaken - en hoe u deze kunt bereiken.

  Reinigen, desinfecteren en ontsmetten

  De Centers for Disease Control and Prevention ( CDC ) herkennen drie niveaus van reiniging, bepaald door het feit of de oppervlakte-microben (zoals bacteriën, schimmels en virussen) al dan niet worden gedood tijdens het reinigingsproces, en welk percentage daarvan wordt gedood. Hier zijn de richtlijnen voor elke definitie, opgesteld door de CDC:

  • Reiniging

  Een oppervlak is schoon wanneer het vrij is van vuil en vuil. Wanneer een wasmiddel of zeep en water wordt gebruikt om een ​​gebied schoon te maken, verwijdert het microben en op deze manier vermindert het het aantal aanwezige bacteriën en andere microben, waardoor de kans op verspreiding van infectie wordt verkleind. Het doodt echter niet noodzakelijkerwijs bacteriën, virussen of schimmels.

  • Ontsmetten

  Het ontsmetten van een gebied betekent dat je niet alleen puin uit het gebied hebt verwijderd, maar dat sommige microben ook zijn gedood. Bovendien kunnen virussen, wanneer een gebied wordt gezuiverd, nog steeds aan de oppervlakte blijven.

  • Desinfecteren

  Chemicaliën zoals EPA-geregistreerde desinfectiemiddelen doden microben op oppervlakken. Wanneer een oppervlak wordt gedesinfecteerd, wordt 99,999% van de bacteriën, bacteriën, schimmels en virale bedreigingen gedood. Voordat u echter een gebied desinfecteert, moet u het oppervlak eerst grondig reinigen om al het vuil te verwijderen.

  Handen wassen

  Regelmatig en goed handen wassen speelt een grote rol bij het handhaven van de veiligheid en netheid van een bedrijf in de horeca. Volgens de CDC en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moet je je handen twintig seconden wassen met water en zeep om ervoor te zorgen dat je handen schoon zijn. Hier is wat meer informatie om in gedachten te houden bij het wassen van de handen:

  • Zeep en water voor handen wassen

  De meest effectieve manier om uw handen te wassen, is door zeep en warm water te gebruiken, dat ziektekiemen op het huidoppervlak verwijdert na 20 seconden lang grondig wassen van de handen. Elke soort zeep die schuim produceert, werkt.

  • Ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol voor het wassen van de handen

  De CDC adviseert dat wanneer zeep en warm water niet beschikbaar zijn, ontsmettingsmiddelen op alcoholbasis, die ten minste 60% alcohol bevatten, kunnen worden gebruikt. Volgens de CDC moet het product of de stof 99,999% van de bacteriën kunnen doden om als ontsmettingsmiddel te worden aangemerkt. In tegenstelling tot ontsmettingsmiddelen kunnen ontsmettingsmiddelen echter geen virussen doden. Als ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol niet beschikbaar zijn om handen te wassen, werken ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol niet, maar ze zijn niet zo effectief in het doden van microben.

  • Effectieve handwastechniek

  Zorg ervoor dat u bij het wassen van uw handen alle gebieden bedekt, inclusief  handpalmen, handenrug, tussen de vingers en onderarmen . Schrob continu gedurende 20 seconden. U kunt timingapparatuur gebruiken door tweemaal het nummer "Happy Birthday" te zingen, of een ander nummer dat 20 seconden duurt om ervoor te zorgen dat u uw handen lang genoeg wast om uw handen effectief te reinigen.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »