Recept: Maak je eigen hazelnootpasta
Welke ingrediënten heb je nodig
• 175 gr hazelnoten ( uit de dop )
• 30 gr cacao
• 1 tl vanille-essence
• 60ml hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
• 120 gr pure chocolade
• 1 el poedersuiker
• 30 gr cacao
• 1 tl vanille-essence
• 60ml hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
• 120 gr pure chocolade
• 1 el poedersuiker
Hoe maak je hazelnootpasta
Rooster de hazelnoten in de oven op 160 graden of gebruik een droge koekenpan. Door het roosteren wordt de smaak sterker ( ze hoeven niet helemaal bruin te worden ).
Haal de hazelnoten uit de koekenpan of van de bakplaat en leg deze op een schone theedoek. ( laat dit even 5 min afkoelen). Vouw de punten van de theedoek dicht en kneus de hazelnoten fijn. Verwarm hierna de gebroken hazelnoten nog even kort een paar minuutjes in koekenpan of in de oven.
Doe je geroostere hazelnoten in de keukenmachine samen met de cacao en de poedersuiker. Mix de hazelnoten fijn in de keukenmachine, je kunt natuurlijk zelf kiezen voor een grofe of een fijne structuur.
Smelt de chocolade gelijkmatig in de magnetron of doe dit au bain marie ( pas op dat de chocolade niet verbrand ) Roer de chocolade regelmatig door.
Voeg de gesmolten chocolade samen met de vanille en de olie toe aan de hazelnoten en meng dit nog even kort door.
Bewaartip! Bewaar jouw zelfgemaakte hazelnootpasta in een schone weckpot.
Haal de hazelnoten uit de koekenpan of van de bakplaat en leg deze op een schone theedoek. ( laat dit even 5 min afkoelen). Vouw de punten van de theedoek dicht en kneus de hazelnoten fijn. Verwarm hierna de gebroken hazelnoten nog even kort een paar minuutjes in koekenpan of in de oven.
Doe je geroostere hazelnoten in de keukenmachine samen met de cacao en de poedersuiker. Mix de hazelnoten fijn in de keukenmachine, je kunt natuurlijk zelf kiezen voor een grofe of een fijne structuur.
Smelt de chocolade gelijkmatig in de magnetron of doe dit au bain marie ( pas op dat de chocolade niet verbrand ) Roer de chocolade regelmatig door.
Voeg de gesmolten chocolade samen met de vanille en de olie toe aan de hazelnoten en meng dit nog even kort door.
Bewaartip! Bewaar jouw zelfgemaakte hazelnootpasta in een schone weckpot.